Dikkat Geliştirme Günleri

2022-2023 RİBA anketleri sonucunda  okulumuzun 2023-2024 Eğitim Öğretim yılı özel hedefi "Dikkat Geliştirme Etkinlikleri" olarak belirlenmiştir. Bu doğrultuda "Dikkat Gelişitirme Günleri" adıyla 2023/2024 Eğitim Öğretim yılı boyunca devam etmesini planladığımız bir çalışma başlatılmıştır.

16.01.2024 58

Çalışmamızın Amacı:

• Öğrencileirmizin zihinsel gelişimlerine katkı sağlamak,
  • İşitsel ve görsel algılarının geliştirmelerine yardımcı olmak,
  • Öğrencileirmizie başarı duygusunu tattırmak,
  • Problem çözme becerileirni gelişitirmek.

Çalışmamızın Yöntemi:

• Öğrencileirn yaş ve gelişim dönemlerine uygun etkinlikler planlanarak sınıf öğretmenlerince uygulanması,
  • Elde edilen verilerin Rehberlik Servisince Okul Rehberlik Modülüne işlenmesi,
  • Uygulama aşamasında araç olarak kullanılan" Test ve Gözlem" tekniği aracılığıyla öğrencinin ihtiyaç alanlarının belirlenmesi.

Çalışmamızın Sonucu:

• Tüm çalışmalar rehberlik servisince değerlendirilmektedir.
  • Elde edilen veriler sınıf öğretmenleri ve velilerle paylaşılmaktadır.
  • Öğrencileirmizin kısa süreli bellek gelişimi, odaklanma süreleri, görsel hafıza gelişimleri desteklenmektedir.
  • Çalışmamız zamanında ve doğru yönlendirme olanağı sağlamaktadır.
  Çalışmalarımızdan örnekler.

16-01-202416-01-202416-01-202416-01-2024